L–V: 9:00–19:00; S–D: 10:00–18:00

Cum știi de câte cutii ai nevoie când te muți?

Când te pregătești de mutare și iei în calcul să apelezi la serviciile unei firme de mutări, este necesară o estimare de volum pentru a putea primi o ofertă.

 Prețurile pentru mutarea unei locuințe sunt întotdeauna personalizate și în funcție de volumul de bunuri. Dacă alegi să te ocupi personal de împachetarea bunurilor, trebuie să știi care este necesarul de materiale de care ai nevoie.

Trebuie să ai în vedere că împachetarea este esențială pentru siguranța lucrurilor tale. De aceea, înainte de a începe, fă o listă detaliată cu obiectele care trebuie mutate. Pe baza ei poți estima necesarul de materiale de împachetare.

Asigură-te că alegi materialele potrivite pentru fiecare categorie de bunuri.

În afară de mobilier, electrocasnice și obiecte speciale (pian, acvariu etc.), majoritatea bunurilor dintr-o locuință sunt împachetate în cutii, iar aici apare provocarea: cum știi de câte cutii ai nevoie pentru bunurile tale?

Dacă vei cumpăra prea multe cutii, risipești bani pentru că nu îți vor folosi după mutare. Pe de altă parte, dacă vei cumpăra prea puține, pierzi timp pe drumuri la cumpărături.

Pe scurt, trebuie să ții cont de câte camere are locuința, de numărul de persoane, dar și de stilul de viață al fiecăruia și de natura bunurilor.

Cu toate că nu există o formulă standard să poți calcula numărul exact de cutii, poți face o estimare destul de precisă astfel:

Câte camere are locuința?

Din experiență și datele noastre statistice, media este de 40 de cutii la o locuință de două camere. Dar nu este singurul element de care trebuie să ții cont.

Câte persoane locuiesc?

Media de mai sus se aplică pentru două persoane care locuiesc în cele două camere. Nu subestima volumul în cazul în care cele două persoane au și un copil. Deși hainele unui copil nu ocupă atât de mult precum cele ale unui adult, trebuie să ai în vedere că jucăriile pot ocupa destul de mult spațiu în cutii.

Ce stil de viață ai?

Preferi stilul minimalist sau fiecare ieșire din casă este o oportunitate de shopping?

Ce tip de bunuri deții?

Câte un pic din fiecare? Deții colecții întregi de haine sau de cărți? În funcție de asta, pentru haine alege câteva cutii mai mari, voluminoase. Pentru cărți, fiind mai grele, ia în calcul mai multe cutii mici.

De cât timp locuiești acolo?

Majoritatea persoanelor tind să strângă mai multe lucruri cu fiecare an petrecut într-o locuință. Dacă nu ești genul care sortează și debarasează regulat lucrurile strânse de-a lungul vremii, te sfătuim să faci o sortare înainte de a cumpăra materialele de împachetare. Folosește regula 10-10-10: donează 10 lucruri, vinde 10 lucruri, aruncă 10 lucruri. Dacă nu ai folosit un obiect în ultimul an, donează-l dacă este bun și poate folosi altcuiva, vinde-l sau aruncă-l. Astfel, poți face o faptă bună, poți economisi bani pentru că vei avea mai puține lucruri de mutat și câștigi spațiu în noua casă.

Deși crezi că economisești bani dacă împachetezi în saci, pungi sau cutii refolosite, ține cont că acest lucru te poate costa mai mult în final, de vreme ce bunurile nu sunt la fel de protejate precum în cutii.

În plus, sacii și pungile sunt dificil de etichetat și pierzi timp la despachetare, necesită mai mult timp la manipulare pentru că nu pot fi cărate cu cărucioare profesionale și, nu în ultimul rând, ocupă mai mult spațiu în dubă fiindcă nu pot fi suprapuse.

Solicită o estimare gratuită

Te putem ajuta să scapi de stresul împachetării și să economisești bani cu materialele. Ne poți solicita o estimare de volum la adresă și putem realiza împachetarea în locul tău.

Iar dacă alegi să te ocupi personal de împachetare și ai nevoie doar de materiale, realizăm noi estimarea și îți oferim soluții și materiale profesioniste de împachetare.

Printre altele, poți alege să închiriezi cutii de plastic pe care să le livrăm la adresa ta înainte de mutare și să le preluăm după ce ai terminat despachetarea în noua locuință.

Sau îți putem livra cutii de carton, iar estimarea noastră este întotdeauna foarte aproape de cantitățile finale. Ca să fim siguri că ai suficiente cutii dacă te hotărăști să împachetezi mai multe lucruri decât cele stabilite inițial, livrăm întotdeauna mai multe cutii decât numărul estimat, iar tu vei plăti la final doar cantitățile folosite.

Oricare ar fi metoda preferată, te asiguri că nu risipești bani pe materiale pe care ulterior nu ai unde să le mai folosești, iar bunurile tale sunt împachetate profesionist și transportate în siguranță în noua casă.

SOLICITĂ EVALUAREA GRATUITĂ ȘI OFERTA DE PREȚ

Program

Luni – Vineri:

9:00–19:00

 

Sambata – Duminica:

10:00–18:00

Contact

  • Str. Elev Ștefan Ștefănescu nr. 3, Sector 2, București

  • 0751.012.105

  • contact[@]uniicuduba.ro